Programi treninga

Timotej Bečan, univ. dipl. kin. in gorski tekač

Zakaj je smiselno imeti program treninga, četudi niste "profi" športnik? 🤔

Nekaj dejstev…

Čas = zlato. Se strinjamo? Ljudje imamo vedno premalo časa… Dan ima 24 ur in svoj čas si je treba pametno razporediti. S programom treninga boste optimizirali porabo časa za vašo aktivnost, saj jo boste enostavno umestiti v svoj urnik. Jaz pa se bom seveda potrudil, da bo ta čas kar najbolj izkoriščen.

Med sabo smo si različni in se na trening odziva drugače. Princip treninga, ki je za nekoga odličen, je lahko za drugega neprimeren. S personaliziranim programom treninga bomo skušali “zadeti” najboljši odziv vašega telesa, kar pomeni večji napredek. 

Poškodba je nekaj najbolj neprijetnega, kar se lahko zgodi osebi, ki se rada ukvarja s športno dejavnostjo. S pravilno zasnovanim programom treninga bosta vaša količina kilometrov in intenzivnost primerno kontrolirali. Pri tem je seveda potrebno upoštevati še mnogo faktorjev, kot recimo vaša starost, ostale dejavnosti, regeneracija ipd. Potreben je celosten pristop.

Včasih je potrebna tudi “brca v rit”, da se človek zjutraj spravi iz tople postelje ali popoldan iz udobja kavča. Po drugi strani je tek z vidika gibanja precej enoličen šport. Raznolikost in pestrost treninga sta ključni za razbijanje monotonosti tekaškega treninga.

Za vas imam pripravljene tri režime tekaškega treninga...

Bronasti

29
/Mesec
Osnovni program
Preprosti treningi
Raznoliki treningi
Idealen za začetnike
Popestritev aktivnosti

Srebrni

59
/Mesec
Napredni program
Specifični treningi
Snovanje ciljev
Za občasne tekmovalce
Podpora 24/7

Zlati

89
/Mesec
Personalizirani program
Poglobljeni pristop
Dodan trening moči
Podpora 24/7
1x mesečno 1h pogovor

Tekaški načrt je mogoče prilagoditi vašim individualnim potrebam, željam in zmožnostim. Najdete lahko številne spletne vire in aplikacije, ki ponujajo različne vrste tekaških načrtov, lahko pa se posvetujete s trenerjem ali trenerjem, da vam sestavi osebni načrt. Ključno je najti načrt, ki ustreza vaši ravni, urniku in ciljem, ter se ga čim bolj držati. Tek po načrtu lahko naredi vašo tekaško izkušnjo bolj prijetno in koristno.

Ste pripravljeni na začetek strukturiranega treninga oziroma nadgradnjo vašega procesa?

Programi treninga
Izberite program, kateri bi vam najbolje ustrezal.